Намерете ни в

3 причини да носиш дълга рокля през лятото

28.06 2022

Всеки би поставил равенство между лятото и късата рокля. Вярно е, че през горещите месеци мини дължината е „обичайната заподозряна“. LUCY обаче иска да ти посочи 3 очарователни причини, за да предпочетеш дългата рокля през летните дни.

Крие достатъчно, показва необходимото

Да си признаем-не винаги сме във форма за показване на идеалните крака. Особено в началото на сезона се случва тенът да не е бронзов, а часът за козметик-чак другата седмица. Но е горещо. Разбира се, че тогава дългата рокля играе своята главна роля, в която скрива несъвършенствата, но създава усещане за свежест и лятно настроение.

Когато си с дълга рокля винаги може да коригираш гледката към обувките. Нещо не си ги харесваш-пускаш дължина към тях и ги криеш. Ако са от онези, които нямаш търпение да забележат-нека загадъчно да се показват под ръба на роклята, точно толкова, колкото да възбудят любопитството на най-голямата ти fashion конкуренция.

С дългата рокля да се седне е винаги комфортно. Не е необходимо да си с до болка кръстосани крака, дори никой няма да забележи тяхното положение, защото дължината и принтът на роклята ще ги прикрият.

Силуетът е различен

Когато си с дълга рокля е без значение колко си висока-винаги ще изглеждаш по-висока.  Дори да си с обувки-балеринки, силуетът визуално се издължава, когато си с рокля доста под коляното.

Може да я носиш с ниски или високи обувки, със сникърси или кецове, с гръцки сандали или платформи, с чехли или боти-изобщо с всичко!

Дългата рокля предава елегантност, но и доза деликатен сексапил. Тя сякаш говори, че жената, която я носи знае цената си и не може да бъде излъгана така лесно.

Тежестта на материята  при дългите рокли предава на тялото онази изконна женска стойка, заради която са се водили войни…А понякога война има и в сегашно време, ако съпругът не закупи точната рокля на половинката си.

Няма принцеси с къса рокля! Факт! 

…а и винаги може да я повдигнеш нагоре, за да покажеш новата си татуировка на глезена.

Сподели: