Намерете ни в

3 причини да пазаруваш онлайн и 3 причини да не го правиш

22.12 2021

Онлайн пазаруването е безспорен хит в момента. То ни дава шанса да избираме из целия свят, да се спрем на най-доброто от България, събрано в един монитор, но и да си спомним добрата стара фраза „око да види, ръка да пипне“. И ако пръстът ти обикаля някъде около бутона „купи“, но нещо му пречи да бъде смел и решителен, ето няколко житейски прозрения, които може би ще направят избора по-лесен.

Онлайн не ти пука за Covid-19

Ако нямаш време да следиш всяка заповед на всяко министерство, по отношение на Covid-19 - онлайн пазаруването е твоето нещо. Там няма значение дали имаш зелен сертификат, колко гъста е плетката на маската ти и броя хора в магазина. Не те проверяват на входа, няма алергични реакции от дезинфектантите и дишащи във врата ти несъобразителни хора. Освен това пред компютъра можеш да си кашляш спокойно (не че ти го пожелаваме). Важно е само да забърсваш хубаво екрана, за да виждаш ясно цветовете.

Обаче!

Онлайн се харчи повече

Доказано е, че когато не виждаш парите, ги харчиш по-лесно. „Добави в кошницата“ добива застрашителни размери, когато е свързан с няколко цифри на банкова карта и някакво виртуално пространство, за което между 2 и 200 няма особена разлика. Невидими бисквитки се грижат за това да ти предложат точното нещо, което не ти трябва, в точното време, съобразено с настроението ти, цвета на косата и дори мислите.

Запазва семейната хармония

Колкото и организиран да си, колкото и да планираш, все някога се оказваш на пазар със съпруг и две деца. Всеки от тях е отегчен максимално още преди да сте тръгнали. Съпругът е най-лесен – има съвсем дребни изисквания и в крайна сметка приключвате със същото от миналата година. Обаче другите двама… А ти? Егоистично и със самочувствие би могла да разгледаш lucy shop online, за да попаднеш в модния рай за жени и да се увериш, че най-хубавото нещо на света е да имаш избор на цветове, модели и материи.

Затова онлайн е винаги за предпочитане.  

Обаче!

И сега колко ми е обиколката на ханша?!  

Не така лесно стоят нещата, когато става дума за теб. Хиляда сайта, хиляда таблици с размери. От носа до върха на пръстите, от кутрето до ключицата. Шансът да не уцелиш размера е реален. Особено ако дупето е един размер, гърдите друг, а дължината на краката трети. Дори и тези разлики да са в твоя полза, модата не винаги го разбира. А ако те е домързяло да измериш поредната обиколка на нещо си или да се преизчислиш по гигантското или XXS настроението на дадена марка... Мда… Дай сега да видим как ще го връщаме. 

Щом не се продава във физическите магазини, вероятно има защо!

Знаеш онази неприятна зависимост, че най-интересните продукти винаги се продават в най-странно звучащите сайтове? Случвало ти се е, нали - ангелчето на рамото размахва пръст – „Внимавай! Тук има нещо гнило!“, а дяволчето казва: „Е, то vzemimipariteibiagai.com си е най-обикновено име.“ Все пак решаваш да рискуваш и после пристига нещо, което даже те срам да покажеш на приятелките, за да се посмеете.

Обаче! Еха, това къде го намери!!!

Онлайн пазаруването има един безспорен плюс и това е бързият достъп до марки и дизайнери на едно място. Хиляди модни решения очакват да бъдат открити и с малко късмет да потрепват и пръскат чар точно на твоето тяло. Всеки има нужда от своите малки съкровища, които сякаш нашепват „обичаме да те обличаме“. И тук идва на помощ онлайн пазаруването, което е способно да направи стила ти наистина безподобен – в уникалния смисъл на тази дума!

Сподели: