Намерете ни в

5 правила за френски шик

04.01 2021

 

Нима не искаш да си като французойките - елегантно небрежна, перфектно рошава, в спортен силует, който всъщност е строго официален. Модата от Париж няма определение, тя е просто „френска мода“, а LUCY Fashion събра някои от нейните забележителни правила, споделени от култови французойки.

Правило №1: Когато няма какво да облечеш, облечи черно.
Каролин де Мегре: „За парижанките черното е цветът на празненството, цветът на нощта, която никога не свършва, на жените, които пускат щорите, за да спрат изгрева… Черното е незаменимо - то отслабва силуета и изглажда лошия вкус.”

Черното никога не излиза от мода! Винаги е стилно и безкомпромисно. Прави пухкавите дами сладки, а останалите сладострастни. Облечи черно с повод и без повод, за да се почувстваш като истинска дама от Париж.
Image

Правило №2: Цената на дрехите е без значение - важно е самочувствието, с което ги носиш.
Коко Шанел: „Никога няма да имаш втори шанс да направиш първо впечатление“.

Виждали сте луксозни нелепости, нали? Комбинация от скъпи марки, които сякаш се мразят. Истината е, че вкусът няма цена, важно е излъчването на момичето под дрехите. Няма значение къде си купила тоалета си или колко струва - важно е високо вирнатото носле, усмивката и походката на истинска богиня по Шан-з-Елизе.
Image

Правило №3: Поиграйте си с размерите
Карол Буке: „Красотата е заключена в удоволствието от живота“.

Красотата е понятие неописуемо. Това което за мен е красиво, за теб е обратно. Това, което за мен е голямо, за теб е малко и… обратно. Поиграйте си с размерите! Тествайте размъкнатия стил на бездомник от парижките потайности или стегнатия корсет на аристократична дама от кралския двор. Голям пуловер с тесни дънки, дълго палто с къса рокля… различните размери и форми Експериментирайте!
Image Съветът на LUCY: носи oversize топ, завързан с възелче на талията или добави дълго колие, за да създадеш впечатление за небрежен шик. Покажи едното рамо и демонстрирай увереност!

Правило № 4: Стратегическо разголване.
Жана Моро: „Деколтето е изкуството една жена да се съблече достатъчно, за да се счита за облечена“.

Лесно е да се прикове мъжкият поглед. Достатъчно е в тоалета да има късче показана плът. Но за да е всичко в рамките на френския вкус разголването трябва да е стратегическо. Ако си с апетитно деколте, не показвай коленете си. Ако си с голи рамене, пусни дължината под глезена. Ако полата е мини, удължи шията си с изискано поло. Покажи нещо и скрий друго, за да си Мадам Загадка.
Image

Правило № 5: По дяволите другите!
Фани Ардан: „Живеем само веднъж и нямаме право да правим това, което не ни харесва“.

Ако има нещо, което може да научиш от жителките на Париж, Марсилия, Лион или Ница, това е как показват своята уникална личност, без да се притесняват какво мислят другите. Висока си? Това определено не може да спре острите токчета или големи платформи! Харесваш кичозно палто в леопардов принт? Носи го! Имаш уникални аристократични брошки? Ах, колко подхождат на спортния ти сет! Ако харесваш това, което ти е удобно, тогава ще се чувстваш уникално в него. Ако харесваш себе си, тогава ще си прекрасна във всеки тоалет.
Image

Носете си новите дрехи, момичета и…
бъдете като истински парижанки!

Сподели: