Намерете ни в

Виж каква си според материята, която обичаш

26.01 2021

Има много начини да разбереш повече за характера на една жена, когато отвориш гардероба й. И не само стила и цветовете на дрехите ѝ я издават, но и материите, които предпочита и на които залага в ежедневието си или за специални случаи.
Днес разкриваме тайните на някои от най-често използваните в модата материи, а вие може сами да прецените дали сте потвърждение или изключение от правилото.

 

Модната ни психология започва с ПАМУКА, който е един от най-използваните материали в тази индустрия. Той е естествена материя, която е предпочитана най-вече от спокойните и уравновесени хора, които са здраво стъпили на земята и предпочитат удобството във всеки аспект на живота. Памукът не е претенциозна материя и това прави собствениците му представители на оназа група хора, които често сменят вкуса си към тенденциите и не се привързват към дрехите си. Дамите, които предпочитат памукът да доминира в гардероба им, живеят без напрежение, търсят моментите, в които могат да постигнат баланс и най-важното – винаги се оглеждат за нови възможности в живота и стила си.

 

ВЪЛНАТА също е сред естествените материи, които са любими на дамите през студените месеци. Тя допада най-вече на чувствителните натури, които са силно свързани с природата и еко-съобразния начин на живот. Тези дами обичат да инвестират в качествени покупки и да се грижат за дрехите си, запазвайки ги повече от един сезон. Като материя вълната е претенциозна за поддържане и затова жените, които я избират са отговорни и стриктни, имат търпение и стриктно следват правила. Често в гардероба им може да откриете малко, но специално подбрани дрехи, всяка от които перфектно се съчетава с останалите. Топли и съчувстващи, тези дами са приятел за пример и винаги са готови да помогнат и да подадат ръка на някой, който е в нужда.

 

Безспорна кралица сред материите е КОПРИНАТА. Тя също е от семейството на естествените материи и е била високо ценена през цялата история на модата. Днес е сред фаворитите на изтънчените и нежни дами, които се открояват с деликатна осанка и силно женствено присъствие. Улегнали и наясно със себе си и своите силни страни, тези жени винаги са център на внимание и знаят как да привличат погледите към себе си. Често са лидери в професионалната си сфера, а в личния си живот са двигателя в отношенията си с околните. Обичат и ценят красивото във всичките му форми, обичат да правят и да получават комплименти. За тях е важно не количеството, а качеството, макар и рядко да парадират с постиженията или притежанията си. Водят се от твърди принципи, с които поддържат ред в отношенията си с околните и държат да им се отговаря със същото. Безкомпромисни са към дефектите и несъвършенствата и винаги се стремят към перфекционизъм в живота си.

 

Една от най-разпространените материи в света на модата – ПОЛИЕСТЕРЪТ – може да се открие в гардероба на почти всяка жена. Но ако преобладава или е предпочитаната от нея материя, тази дама харесва да бъде винаги в крак с модата, бързо се отегчава от нещата, които носи в ежедневието си и винаги е с поглед напред към следващата си модна находка. Тези жени бързо прощават, не са злопаметни и са предпочитана приятелска компания. Забавни и безгрижни, те не губят времето си във философки дилеми, а следват принципа, че трябва да вземат от живота всичко, което той им предлага. Обичат цветовете и смелите съчетания, често комбинират полиестера с други материи и не си поставят ограничения. Весели, усмихнати и винаги готови за нови приключения и пътувания.

 

ДЕНИМЪТ е за жените, които никога не спират на едно място. Това е материята, която дава свобода на движенията и често е предпочитан за дрехите от работещите и активни момичета. Присътва с превес в гардероба на жените, които знаят какво искат от живота и най-важното – искат го още днес. Те не обичат да чакат, нито да се съобразяват с правилата, които някой друг им налага. Денимът е един от здравите материали, коитотрудно се износват и подобно на него, жените, които го носят не се огъват лесно пред трудностите. Рядко се отказват от поставените цели и ги преследват до край без значение колко усилия им коства това.

 

Завършваме с ДАНТЕЛАТА, която бързо издава аристократичния темперамент на своите притежателки. Това са жени с изключително око за детайла, които се вглеждат във всяка подробност и много ценят точността и прецизното изпълнения. С мек и сговорчив характер са, но не позволяват да ги манипулират и често имат силно развито шесто чувство. Добре обмислят действията и думите си, при тях всичко е премерено и точно на мястото си. Подредени са и в дома, и в гардероба, и в отношенията си. Не допускат бързо нови хора до себе си, но направят ли го са изключително всеотдайни и отговорни. Ценят изкуството, красивата изработка и непреходния, класически стил. Следят модните тенденции, но не винаги са готови да ги приемат в личния си гардероб. Понякога са по-придирчиви, но това е защото не искат да се задоволят с нищо по-малко от най-доброто.

Сподели: