Намерете ни в

Списание EVA отличи LUCY Fashion и Виолета Борисова в кампанията си „Силата да вдъхновяваш“

01.05 2024

Виолета Борисова - щипка лудост в дрехите“ - това е заглавието, с което екипът на сп. EVA избра да покаже историята на дамата, „виновна“ за успеха на модния бранд LUCY Fashion. И наистина - няма нищо по-вдъхновяващо от това да стартираш бизнес от нулата, а години по-късно не само да достигнеш, но и да се задържиш на върха.  

Статията разкрива бизнес модела на LUCY Fashion, преминавайки през личните моменти не само на Виолета Борисова, но и на нейната майка Гергана Йорданова, която е дала начало на бранда и на Симона - дъщерята на Виолета, която тепърва поема юздите на модната марка.

Вижте в актуалния брой на сп. EVA историята на трите зашеметяващи жени в империята на LUCY Fashion, а тук може да надникнете зад малка част от интервюто с Виолета Борисова:

Сп. EVA: Коя е дрехата, която ви дава самочувствие?

Виолета Борисова: Тази, с която се чувствам забележима. Това влагам и концептуално в дрехите на LUCY. Във всеки един модел има фокус, акцент, „черешка“, която да задържи вниманието. Правим дрехите така, че да сме сигурни в техния неоспорим ефект. Когато една жена е в LUCY, тя не може да остане само силуета в ъгъла. Тя е дамата в центъра на събитията.

Сп. EVA:  Лесно ли е да си партнират три жени от едно семейство? Какви са плюсовете и минусите в работата в семеен бизнес?

Виолета Борисова: Tова е най-голямото предизвикателство. Не само е трудно, но понякога граничи с чудо. Само като се замислим колко книги, филми и сериали са издадени на тема: отношенията майка - дъщеря и конкуренцията между поколенията. А при нас нещата прерастват в dramedy, защото ние сме в пълен пакет: майка, дъщеря и внучка.

Истината е, че моята майка, Гергана, е създател на бизнеса. Като всяка силна и умна жена, тя е поставила критериите, създала е стандартите. Когато аз се присъединих към работата, ми трябваше доста време, за да се докажа пред нея. Трябваше да извоювам позицията си, не ми е дадена даром. Но в крайна сметка резултатите показват, че не само поех бизнеса, но успях да го развия и до водещия български бранд за дамско облекло. Сега бавно, но сигурно моята дъщеря Симона навлиза в „тънкостите на занаята“. Тя кове характера си чрез предизвикателствата на конния спорт, в който от една страна възпитаваш собственото си тяло, от друга - владееш волята на коня и двамата създавате перфектния отбор. Ала и тя ще трябва да измине своя път в бизнеса и да се докаже пред мен, макар че аз често се вслушвам в нейните съвети. Младите хора идват с една ведрост, с една различна и нестандартна гледна точка, и забелязват детайлите, които ние, в рутината си, понякога подминаваме.

Сп. EVA:  Кой е ключът към успеха според вас?

Виолета Борисова: Аз никога не се отчайвам. Имам своите моменти, в които си мисля, че съм на предела и че съм изчерпала силите и енергията си, но много бързо вдигам глава и продължавам напред. За мен това е тайната на успеха: да избереш своя път и да следваш личната си легенда неотклонно. Може да спреш за малко, да поседнеш, да потърсиш подкрепа или съвет от близък човек, но-после пак трябва да станеш и да тръгнеш с още по-смела крачка. Това е тайната на този живот: да не се отказваме.

 

Сподели: