Намерете ни в

Зара от БТВ: Важно е да не забравяме, че ние сме жени и трябва да се приемаме като такива!

10.07 2024

Тя е от любимите ни телевизионни лица, съчетаваща в себе си: красота, интелигентност, стил и класа, висок професионализъм и тиха женска сила. Тя е жената-изненада, готова да провокира, респектира, предразполага и завладява. Обожаваме да обличаме Светлозара Лазарова- Зара и да следим превъплъщенията й от екрана в „Преди обед“ по БТВ. Но колкото и различна да е всеки път, неизменни са: фантастичната й усмивка и съвършения силует. Вижте разговора на LUCY с една 100-процентова жена, изтъкана от елегантност и нишка вълшебна щуротия.

Има ли разлика между начина, по който се обличаш в телевизията и стила ти в ежедневието?

  • Телевизията има чисто технически изисквания, които автоматично променят вътрешния порив. Страхотни дрехи, които обаче са със ситни десени или пък материи, които отразяват светлината далеч не галят „окото“ на камерата. На втори план стои въпросът с естеството на темите, които правя. В рубриката ми „Аз, потребителят“ в „Преди обед“ често работя по сериозни теми и това допълнително „стеснява периметъра“, така че при всяка удобна възможност избирам нещо много цветно, по-феерично и една идея по-свободно. През останалото време подбирам по-обрани тоалети откъм кройка или откъм цветове, но винаги ми се иска в тоалета да има нещо специфично. Няма да крия, че ти е една идея по-приятно, когато отиваш на ефир, а колегите питат откъде е дадена дреха. Фен съм и на високите обувки, а в ежедневието съм пешеходец, така че имам къде да разхождам тв обувките си, които вече са доста.

 

Сподели ни кои са твоите малки женски ритуали, които помагат за блестящ външен вид?

  • Мисля, че това да си дадеш време и да си отпочинал е най-важният ритуал, защото излъчването е всичко. Най-хубава се чувствам не с прическа и грим, а след хубаво преживяване. Разбира се, има неща, без които не можем. Изрядният маникюр е сред тях и няма да лъжа, че при тръгването ми от салона се чувствам доста добре.

За всички е ясно, че денят ти е в супер ритъм. Какво си повтаряш, когато си на предела на силите си?

  • Да, това е честа ситуация. Нямам мантра, по-скоро се активизирам и гледам да отметна възможно най-много неща, защото иначе няма да ми е спокойно.

Има ли нещо, което би променила в себе си, ако имаше вълшебна пръчица?

  • Бих била по-спокойна.

А какво би променила около себе си, ако вълшебствата работят?

  • Същото нещо – на всички нас ни трябва повече спокойствие, за да забелязваме красивото в живота. Да му се наслаждаваме, а конкретно ние жените имаме нужда от повече хармония, която да разпръскваме в този мъжки свят.

…изобщо има ли вълшебства в днешно време?

  • Вълшебствата са навсякъде. Вежливо поведение от непознат или комплимент, направен по галантен и ненатрапчив начин са примери за ежедневни малки вълшебства. Не случайно потеглям в тази посока, защото това интервю ще бъде четено от дами. Важно е да не забравяме, че ние сме жени и трябва да се приемаме като такива, а голяма роля за това имат и партньорите ни, така че добре трябва да се оглеждаме, когато си избираме любим, защото неговото отношение към нас ще бъде доста важно.

Капсулен гардероб или щедро fashion разточителство-какво предпочиташ?

  • Мечтая за капсулен гардероб, но истината е, че той е доста далеч от стила ми. Винаги най-трудно ми е било именно с базовите дрехи. Предпочитам цветни дрехи, които носят настроение, обувки, които приковават вниманието и красиви чанти.  Това от своя страна води до трупане на много неща, които няма как да комбинираш. Много обичам да подарявам на приятелки, така че това е начинът, по който се справям, когато вече гардеробите започнат да се затварят трудно.

 

Имало ли е дреха, в която си се чувствала нелепо?

  • Мисля, че тежките вечерни рокли не са моето нещо. Красиви са, но доста често са неудобни. Сатенирана, лека и ефирна рокля, според мен, би стояла далеч по-добре от нещо с много дантела, блясък, камъни и пера. Макар, че всеки един от изброените елементи би бил страхотен сам по себе си в друг тоалет. И сега ще си призная честно – имам поне 10 от изброените по-горе рокли. Надали някога ще ги облека навън, но когато музата ме удари, си ги обличам вкъщи. Случвало се е да правя баница с дълга до земята рокля с гол гръб, която е обсипана с пайети.

А такава, в която си била като принцеса? Разкажи историята на този тоалет.

  • Досега не ми се е случвало, макар да съм носила страхотни дрехи. Мисля, че бегло си представям една светлосиня, която някой ден бих си ушила, и най-вероятно тя би била моята рокля.

Кой е твоят любим LUCY модел?

 

Зеленият цвят ми е сред любимите, а тези красиви цветя правят тоалета забележителен, без да е натрапчив.

Рокля или панталон?

  • Винаги рокля. Разкроена или тясна – няма значение – важно е да бъдем жени.

Пола или гащеризон?

  • Сега сама ще се оборя. Гащеризоните са на почит в гардероба ми, мисля, че нямам само боклукчийски. Те са универсална дреха, която стои еднакво добре и с кецове и с висок ток.

Черно-бяло или в цвят?

  • Винаги в цвят, ако може да е наситен и в комбинация с още нещо цветно.

С коя звезда би разменила дрехите си, ей така без да се замислиш?

  • На пук на всичко, което посочих като стилови особености, Виктория Бекъм има жесток ежедневен, както и официален стил. Мисля, че до голяма степен това се дължи и на осанката й.

Продължи мисълта: обичам себе си и за това обичам да нося…. Усмивки на хората.

Сподели: