Намерете ни в

Избери си цвят и виж каква си!

25.07 2022

Психологията на цветовете е една от най-бързо развиващите се модерни науки и напоследък заема централно място в мислите на модните дизайнери.

Избирайки рокля или панталон в цвят, не осъзнаваме, че скрити вътрешни мотиви са ни насочили към точно определен нюанс. Човек избира колорита на дрехите си, както в зависимост от повода, така и според настроението, състоянието на душата и закодираните в нея архетипове. За това според цвета може да се гадае за характера и да се „четат“ мислите на хората.

 

Всеки цвят си има своето скрито значение, а LUCY сега показва част от тайните на актуалните нюанси на сезона.

Рокля в бяло

Бялото е вечната класика. Според колористите, бялото е идеалния цвят, защото предава както блясъка на светлината, така и студа на леда. Това е идеалния цвят за лятото, предпочитан от дами с лек характер и лежерно отношение към живота.

Клише е да се смята, че бяло трябва да носят само жени с идеални фигури. Бялото не само, че не придава обем, но може дори да скрие част от извивките, чрез способността си да играе със светлината.

Ако предпочиташ бял цвят, ти си завършена личност, със завидно самочувствие.

Аутфит в оранж

В психологията оранжевото се свързва с хората, които обичат да мечтаят и имат силно развита интуиция. Този цвят дава топлина и лекота, но може да окаже и възбуждащо действие на психиката.

Тоалет решен в оранжевата гама говори за жена отдадена на творчеството и креативната си природа. Ти си дейна, макар понякога да те обхваща меланхолия и си до болка критична към себе си и другите. Едно е ясно-обличайки ефирен тоалет в оранж, дълго ще останеш в съзнанието на околните.

Тоалети в синьо

Синият цвят е символ на вселената, чистотата, но и на тайнствеността. Дамите, които го предпочитат са родени психолози. Те може да бъдат както най-добри приятелки, така и опасни врагове.

Обличайки се в синьо добавяш към осанката си гаранция за силно впечатляваща личност. Понякога синьото издава недостъпност в характера и голяма доза консерватизъм. Ако не желаеш да излъчваш това, добави към своя небесен аутфит джипси елемент или екстравагантно бижу.

Да живеят дрехите в телесно

Телесните нюанси са класически, също като бяло, сиво и черно. Символизират топлина, комфорт, деликатност и хармония. Но телесното във варианта си на бежово включва и настроения като тъга и меланхолия. Подхожда на романтични натури, които предпочитат да живеят в имагинерни светове.

Дамите облечени в nude са добри професионалисти, склонни към перфекционизъм. В любовта обаче са мечтателки докрай и често биват увличани в неподходящи афери.

Жените облечени в телесно трудно се изкушават от други цветове, макар да признават, че биха експериментирали с външността си.

А ако обичаш шареното?

Няма нищо страшно в това да предпочиташ смели щампи или ярки комбинации. Това не говори за изменчивост в характера, а напротив- за здрава тенденция към приключения.

Ако си LUCY мацка събрала в себе си повече от три цвята, то със сигурност любопитството и изкуството на комуникациите са в кръвта ти. Едва ли има нещо, което може да те спре, но и едва ли има някой, който може да те впечатли, освен ако… не е по-шарен от теб.

Все пак длъжни сме да кажем че прекалено многото цвят понякога изнервя околните и би трябвало да бъде патент на изключително издръжливи в психологическо отношение личности, способни на отвръщат на вербални атаки.

Сподели: